Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болница „Лозенец“: Кацаров унищожава здравеопазването

Общество

Болница „Лозенец“: Кацаров унищожава здравеопазването

Болница Лозенец: Кацаров унищожава здравеопазването - Tribune.bg
Снимка:

Медиците от болница „Лозенец“ в 11.00 часа ще протестират пред министерството на здравеопазването срещу решението на здравния министър Стойчо Кацаров да влее лечебното заведение в детска болница „Д-р Иван Митев”.

Протестиращите лекари подчертават, че технически е невъзможно Педиатрията да бъде преместена в сградата на бившата Правителствена болница.

„Както за нас, така и за колеги извън това лечебно заведение е безспорно, че Вашите действия днес не водят до оптимизация на лечението на децата на България. Те ще доведат до прекратяване на достъпа на всеки един гражданин до висококвалифицираната помощ, която ние работещите в МБАЛ "Лозенец" предоставяме. Това е акт на ограничаване на достъпа до здравеопазване и унищожаване на вече работещи изградени структури“, се казва в отворено писмо на Медицинския съвет на болница „Лозенец“ до здравния министър. Копие от него е изпратено до президента, премиера, председателя на НС и до съсловните лекарски организации.

В писмото се подчертава също така, че създаването на една нова, модерна, функционална и работеща болница не може да бъде заменено от унищожаването на лечебно заведение, база на Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Изпълнителният директор на болница „Лозенец“ доц. д-р Радосвет Горнев заяви вчера, че няма да подпише документ за сливане на университетската болница с педиатрията. Според него това е акт, който ще доведе до огромни катаклизми. Той е разговарял и с ректора на СУ, който също не е била запознат с действията на Кацаров.

Почти всеки ден от началото на седмицата медиците от болница „Лозенец“ протестират, за да запазят здравното заведение от неговото унищожаване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати