Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Габрово е под карантина, чакат се 45 проби

Общество

Болницата в Габрово е под карантина, чакат се 45 проби

Болницата в Габрово е под карантина, чакат се 45 проби - Tribune.bg
Снимка:

В добро състояние са жената и мъжът, които дадоха положителни проби за короновирус

Габровската болница е под карантина. От снощи там има полицейско присъствие и не се допускат външни лица за свиждане. През нощта към София са изпратени общо 45 проби, съобщава bTV. Пробите са на хора, които са имали някакъв досег с 75-годишната жена, която вчера е дала положителна проба за коронавирус. Освен за нея, снощи на извънреден брифинг, беше съобщено и за 27-годишен мъж от Плевен, който също е с положителна проба.

Състоянието на 75-годишната жена е добро, съобщи пред телевизията директорът на Д-р Тота Венкова“ Минко Михов.

Пациентката е изолирана. Издирен е персоналът, който е бил в контакт с нея.

„За момента не смятаме, че е наложително да се разширяват мерките за карантиниране на контактни с болната жена хора“, обясни Михов.

В Габрово има 38 души, които са влезли в страната от чужбина и са под карантина.

Отделението по инфекциозни болести не е със запълнен капацитет. Там има 10 легла, заети са три от тях. Болницата има готовност да разшири броя на съществуващите легла при нужда.

В края на миналата седмица е започнала проверка за спазването на тази карантина. В Община Габрово е имало 8 души, които не са я спазили. По всяка вероятност на тези лица няма да им бъдат изплатени болничните.

От Районната здравна инспекция обясниха, че всички лица, които се връщат от рискови държави – Китай, Тайван, Италия, Иран и Южна Корея – трябва да се обадят на личните си лекари и да им съобщят за това. Те трябва да бъдат поставени под 14-дневна доброволна карантина. Ако през това време състоянието им се влоши и проявят симптоми, трябва отново да се свържат с личния си лекар.

Добро е състоянието на 27-годишния мъж, настанен в Инфекциозното отделение на болницата в Плевен. Засега местната и здравните власти в града, както и директорът на УМБАЛ „Георги Странски”, отказват официален коментар. Те очакват категорично потвърждение от София на информацията, че пациентът е с коронавирус.

Младият мъж е от 3 дни в лечебното заведение с грипоподобни симптоми и съмнение за пневмония. Две от пробите му за опасния вирус са положителни, очакват се резултатите от третата.
Семейството му е поставено под карантина и са им направени тестове за коронавирус.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати