Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Две положителни проби за коронавирус в България

Политика

Две положителни проби за коронавирус в България

Две положителни проби за коронавирус в България - Tribune.bg
Снимка:

Две проби за коронавирус в България са дали положителни резултати. Това стана ясно на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб за борба със заболяването.

Пресконференцията се състоя в 00:00 часа на 8 март, неделя, в Министерския съвет.

Двата случая са в Габрово, където е заразена 75-годишна жена, и в Плевен (27-годишен мъж), съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА на редовния брифинг за COVID-19.

"Изключително извънреден брифинг на щаба, както обещахме, че при възникването на новина, вие ще бъдете уведомени. Днес от всички изследвани проби, в последващите ги утвърждавания две от пробите дават още един положителен резултат. Така че се създава ситуация, в която трябва да действаме като с установени пациенти с коронавируса. Продължаваме потвърждаването им с още тестове. Смятаме ги за достоверни", обясни Мутафчийски.

В момента предстои установяване на лица, които са били в контакт с двамата вероятно заразени. Освен това на тях ще им бъдат направени още тестове.

И двамата пациенти в момента са в добро състояния. Те не са пътували никъде и нямат контакти със заразени страни, обяви епидемиологът проф. Тодор Контарджиев.

Двете отделения, в които са лежали двамата, са под карантина. Пълно съдействие на щаба оказват органите на МВР.

„Дори утре да получим негативни резултати, бе един добър тест за системата. Жената от Плевен е била с две други жени, които са изписани - ще бъдат изследвани и те. Мъжът в Плевен има трима в семейството, жената - една жена, която я е гледала“, обясниха от щаба.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети