Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Хасково с ново КОВИД отделение заради наплива на болни

Общество

Болницата в Хасково с ново КОВИД отделение заради наплива на болни

Болницата в Хасково с ново КОВИД отделение заради наплива на болни - Tribune.bg
Снимка:

55 нови случая на коронавирус са регистрирани за денонощие в Хасковска област. Болницата в града разкрива ново отделение заради наплива на болни, съобщава БНР.

В момента там се лекуват 99 пациенти с КОВИД-19. „С този темп на нарастване на случаите се налага разкриването на нови легла.“, съобщи директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелев.

„И се принудихме да разкрием и физиотерапевтичното отделение, което също беше ковид отделение в старите вълни на епидемията, защото дневният наплив, особено миналата седмица, беше доста сериозен“, добави той.

„Всички болници в Хасковска област вече са разкрили легла за КОВИД болни.“, обясни директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

„Първоначално, до края на миналата седмица, основно пациентите бяха настанявани в МБАЛ Хасково и в специализираната болница вътрешни заболявания. Към момента има настанени в болницата в Свиленград; МБАЛ Харманли; МБАЛ Димитровград. Така че, връща се в старото състояние - бяхме стигнали миналата година над 300 легла в областта, които да са за лечение на КОВИД“., обясниха още.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети