Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болниците в Русенско увеличиха леглата си за пациенти с КОВИД

Общество

Болниците в Русенско увеличиха леглата си за пациенти с КОВИД

Болниците в Русенско увеличиха леглата си за пациенти с КОВИД - Tribune.bg
Снимка:

Над 300 са вече леглата за прием на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско. От днес те са увеличени с 55. Така общият им брой е 309, като 56 от тях са за най-тежките случаи, а 253 са за неинтензивни грижи. Интензивните легла в региона са увеличени с 10, а неинтензивните с 45.

Най-много нови легла са разкрити в сградата на бившите палиативни грижи към Комплексния онкологичен център – 25 и така те стават 30, част от които вече са заети. С двайсет повече са и леглата за неинтензивни грижи в Университетска болница "Канев“ – стават 111, а реанимационните легла са вдигнати от 10 на 20. Заразените с КОВИД-19 и онкоболните нямат никакъв контакт помежду си. Те се лекуват в две различни сгради, намиращи се на голямо разстояние една от друга.

Университетска болница "Медика Русе“ остава лечебното заведение с най-много реанимационни легла – 36 и още толкава за по-леки случай. В Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков“ неинтензивните легла са 45, а в беленската "Юлия Вревска“ - 31.

В Русенско има приети за лечение пациенти и от други области на страната. По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 227 души, като 49 от тях са в реанимация. Свободните легла са 82, от които 7 са за интензивни грижи. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент, уверяват здравните власти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети