Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борис Бонев с тежки обвинения: Хаосът с чистенето на София е активен саботаж

Общество

Борис Бонев с тежки обвинения: Хаосът с чистенето на София е активен саботаж

Борис Бонев с тежки обвинения: Хаосът с чистенето на София е активен саботаж - Tribune.bg
Снимка:

Активен саботаж от страна на фирмите видя общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев в почистването на улиците след снега от паднали клони на дървета. По думите му директори се оказали в отпуск, липсвала техника -  вишки и триони.

„За миналата година „Зелени системи“ са обработили 200 сигнала за паднали клони сега само за 24 часа говорим за няколко хиляди сигнала. Техниката не е достатъчна, за да се справим с това природно бедствие при толкова много листа по дърветата да падне мокър сняг. Отделно имаме сигнали за активен саботаж за част от фирмите“

Борис Бонев не иска да е председател на СОС. Кметът Терзиев: Разочарован съм!

Затруднение Бонев видя и в големия брой фирми, които се грижели за зелената система на София.

„19 фирми, договори и зони за поддръжка с различни правила и санкции“, оплака се той като показа карта, която „по най-цветния начин“ демонстрирала хаоса, оставен в наследство.

„Правим анализ. Тази година за поддръжка на зелените системи на тези фирми са дадени 17 млн лева, а има само една глоба за 15 000 лева. При фирмите за почистване са наложени глоби за 500 000. За да демонстрираме, че няма да допускаме същия хаос - само за 24 часа фирмите бяха глобени със 120 хиляди лева“, подчерта общинският съветник.

„Кметът Терзиев каза част от нещата, които открихме в завода за обработка на отпадъци – гордостта на Фандъкова и ГЕРБ. Там положението е страшно. Не знам как този завод физически стои здрав“, каза още той.

Бонев увери, че той и 23-мата съветници не си клатят краката през тези 3 седмици, за да заработела нискоемисионната зона в центъра от 1 декември, заради решение отново на предишната власт

„Същите тези хора имат арогантността да излязат и да кажат „Вие не се справихте. Вие се провалихте“, заяви още Бонев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети