Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов праща самолет да прибере българчета от Италия

Общество

Борисов праща самолет да прибере българчета от Италия

Снимка:

Децата ще бъдат прибрани с всички мерки за сигурност

Има група деца от Каварна, които се намират на 20 км. от Милано. Това стана ясно от димите на премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

„Сега трябва да организираме „Еърбъс“, пилотите ще бъдат затворени с всички надлежни средства. Казал съм на щаба директно да кацнат във Варна, за да може да се направи необходимото за карантинния период“, съобщи Борисов.

„Няма да обеднее държавата да си приберем децата, още тази вечер, ако може! Желязков говорете с автогарата да работи. Около 30 деца са, ще направим всичко възможно да ги приберем!“, категоричен е премиерът.

Без намесата на България, българчетата е трябвало да останат под карантина далеч от семействата си до 7 март.

22 ученици и четирима преподаватели от гр. Каварна, които са в Италия по програма „Еразъм+“ и се намират в малко градче близо до Милано, ще бъдат транспортирани тази нощ в България с правителствения самолет "Еърбъс", дадоха допълнителна информация от ВМА.

Прибирането им се осъществява по разпореждане на министър-председателя на Република България, съгласно указанията на Националния оперативен щаб, създаден във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

На борда на самолета ще пътува и секретарят на оперативния щаб – полк. доц. Димо Димов, който е и началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив