Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Буферният център в Елхово – 221 фургона без климатици

Общество

Буферният център в Елхово – 221 фургона без климатици

Буферният център в Елхово – 221 фургона без климатици - Tribune.bg
Снимка:

Само едно украинско семейство е пристигнало на място, но са отказали настаняване

Буферният център в Елхово разполага с 221 фургона за настаняване на бежанци. Капацитетът е 1768 легла, съобщи на брифинг директорът на центъра -  главен инспектор Димитър Димитров, цитиран в БТА. Фургоните са с размери около два на три метра. Оборудвани са с гардероб и общо четири легла - две легла на по два етажа. Баните и тоалетните са отделни, разположени в 40 фургона, отбелязва агенцията.

Фургоните нямат климатици, но в момента тече обществена поръчка за доставката на над 300 броя, уточни Димитров. По думите му към момента няма информация колко украинци ще бъдат настанени.

Изграденият през 2019 г. център е предвиден за настаняване на нелегални мигранти през българо-турската граница и е от затворен тип за временно настаняване. Според директора предстои смяна на статута на центъра и прехвърлянето му за временно за управление към Държавната агенция за бежанците.

По думите му движението на украинските бежанци няма да бъде ограничавано. Осигурени са около 24 души обслужващ персонал. Центърът е с денонощна охрана.

До този момент само едно украинско семейство е пристигнало на място, но са отказали настаняване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати