Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Булгаргаз“ призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ

Общество

„Булгаргаз“ призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ

Булгаргаз призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ - Tribune.bg
Снимка:

„Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе извършена проверка относно изнесената информация. Вследствие бе установено, че поради обичайно по-ниското потребление през уикенда от общия микс на количествата природен газ, излишните количества са реализирани на газов хъб „Балкан“, пишат в свое писмо до БНТ от „Булгаргаз".

От дружеството уточняват, че цитираните в медиите количества природен газ не отговарят на действително продадените. Вместо 60 хиляди от „Булгаргаз“ са продали 37 000 мегаватчаса.

„Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия съвет на директорите на „Булгаргаз“, допълват в писмото си от дружеството.  

По-рано днес бившият премиер Бойко Борисов заяви, че управляващите „крадат“, докато мислят за арести: "Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони", заяви Борисов. Причина за неговите думи са тези на Кирил Петков, който поиска арести именно за такива сделки, които прави новото ръководство на „Булгаргаз“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети