Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Булгаргаз“ призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ

Общество

„Булгаргаз“ призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ

Булгаргаз призна: Установихме, че наистина сме продавали природен газ - Tribune.bg
Снимка:

„Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе извършена проверка относно изнесената информация. Вследствие бе установено, че поради обичайно по-ниското потребление през уикенда от общия микс на количествата природен газ, излишните количества са реализирани на газов хъб „Балкан“, пишат в свое писмо до БНТ от „Булгаргаз".

От дружеството уточняват, че цитираните в медиите количества природен газ не отговарят на действително продадените. Вместо 60 хиляди от „Булгаргаз“ са продали 37 000 мегаватчаса.

„Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия съвет на директорите на „Булгаргаз“, допълват в писмото си от дружеството.  

По-рано днес бившият премиер Бойко Борисов заяви, че управляващите „крадат“, докато мислят за арести: "Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони", заяви Борисов. Причина за неговите думи са тези на Кирил Петков, който поиска арести именно за такива сделки, които прави новото ръководство на „Булгаргаз“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати