Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бургас е твърдо в „червената зона”, разкриват допълнителни легла

Общество

Бургас е твърдо в „червената зона”, разкриват допълнителни легла

Бургас е твърдо в червената зона, разкриват допълнителни легла - Tribune.bg
Снимка:

Държавната болница в Бургас разкрива допълнителни легла заради тревожния ръст на заразените по морето. Градът е вече в „червената зона”, но според ръководството на здравното заведение, натискът към болницата засега е по-слаб от очакваното.

„Предстои разкриването на още 25 такива легла. Тази сутрин имахме шест свободни. Миналата седмица имаше шест деца, днес сутринта бяха 4 дечица, които са настанени, но за щастие с леки симптоми. Както и при предишните вълни и при тази децата биват по-малко засегнати. Но защо има повече млади хора към момента с по-ясно изразени симптоми – не мога да отговоря.“ Това коментира директорът на УМБАЛ – Бургас Бойко Миразчийски.

„Повечето туристи, които са диагностицирани с COVID по време на почивката си край морето предпочитат да се завърнат по родните си места. Не мога да кажа, че усещаме някакъв натиск или наплив на пациенти“, отчете д-р Миразийски. По думите му, след средата на август обстановката противно на очакванията, се оказва по-лека отколкото в началото на месеца.

Миразчийски не пожела да коментира трябва ли да бъдат затегнати мерките, след като Бургаска област влезе в червената зона по разпространение на коронавирусна инфекция. И лаконично отбеляза: „…колкото по-отговорни сме в спазването на сега наложените мерки – толкова по-добре“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети