Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бургас започна спешна дезинфекция

Общество

Бургас започна спешна дезинфекция

Дезинфекцията ще се извършва по график до Коледа

В Бургас започна спешна дезинфекция на централните улици, автобусни спирки и квартали срещу COVID-19. Общината предприе тази мярка, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде БГНЕС.

Дезинфекцията ще се извършва по график до Коледа с машини от най-висок клас с биоцид UNI S, който е с бактерицидно и пълно вирусоцидно действие. Той е напълно безопасен за хора и домашни животни, но е препоръчително за по-доброто действие на препарата до 1 час след обработката да се избягва влизането в съответната зона. Освен на спирките, централните улици и пешеходните зони, обработка ще бъде извършена и в гъстонаселени квартали в „Горно Езерово“, „Победа“ и „Меден рудник“.

Интензивната дезинфекция със студен аерозол на откритите зони ще продължи от 17 до 23 декември. Обработката на централните градски улици и пешеходните зони ще се извършва от 23:00 часа до 03:00 часа, а в кварталите от 10.00 часа до 13.00 часа.

В превантивната дейност ще се включат двата нови многофункционални агрегата, с които наскоро се сдоби Дезинфекционна станция – Бургас.                                                                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още