Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Чистят надписите на омразата от сгради в столицата (СНИМКИ)

Общество

Чистят надписите на омразата от сгради в столицата (СНИМКИ)

В инициативата се включиха Йорданка Фандъкова и посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

София почисти надписите на омразата. Инициативата е под наслов „Да изтрием омразата, да напишем „обединени“, и нейното начало бе поставено пред храма „Света София“ - символ на толерантността в града, предаде репортер на БГНЕС.

В инициативата се включиха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, Посланика на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа, Посланика на Румъния в България Н.Пр. Бръндуша Йоана Предеску, и доц. д-р Александър Оскар.

„Днес искаме да дадем ясен знак, че София винаги е била град на толерантността и мъдростта. Днес се противопоставяме на проявите за език на омразата", с тези думи доц. д-р Александър Оскар откри инициативата.

„Нашият град от хилядолетия е символ на толерантността. Намираме се неслучайно пред храма „Света София“, дал името на града ни, което значи „Премъдрост Божия“, каза кметът Йорданка Фандъкова.

По време на честването на 1700-годишнината от подписването на Едикта за толерантност е поставен знак в памет на предците ни, завещали да се борим срещу езика на омразата.

Посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мистафа изрази своята подкрепа към инициативата с думи на български ,,Да изчистим омразата''.

Първата локация с изтрити надписи бе фасадата на сградата на „Художествената галерия“. Инициативата продължава с почистване на още 5 публични места в София.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати