Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Чобанов: Единственият реалистичен сценарий е детските градини в София да отварят в пълен състав

Общество

Чобанов: Единственият реалистичен сценарий е детските градини в София да отварят в пълен състав

Снимка:

Детските градини в София ще отворят, когато се получат съответните указания от здравните власти. Това заяви пред БНТ зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

„Ние не можем да дадем каквито и да е разпореждания преди да получим указания от здравния и образователния министър. Действително имаше с техните администрации консултации, обсъждаха се различни варианти, включително и поетапно отваряне с по-малки групи. Искам да подчертая, че в София такова нещо е невъзможно, тъй като няма как да изберем кои деца ще посещават тези намалени групи. Единственият реалистичен сценарий за нашия град е нормално отваряне с пълен състав на групите“, посочи той.

Той уточни, че още преди месеци са изпратени указания на градините да се сдобият с необходимите им количества предпазни материали и дезинфектанти.

„Броят на децата в системата се движи в момента около 44 000. Няма критерий, по който да бъдат избрани от 20-30 деца в група – 10, които да посещават една по-малка група“, допълни Чобанов.

Зам.-кметът на Столична община призова родителите да не се притесняват, защото градините ще имат достатъчно възможности за дезинфекция и осигуряване на необходимата здравна защита.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още