Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. COVID-19 в София: Жената е в критично състояние, мъжът – не

Общество

COVID-19 в София: Жената е в критично състояние, мъжът – не

Снимка:

49 лежащо болни, свързани с установените случаи, са изолирани

От Националния щаб дадоха информация за двата случая на коронавирус в София. Мъжът е приет в неделя в отделението по белодробни болести. Неговото състояние е с тенденция за влошаване, не е критично и не е интубиран. Жената е 66-годишна, в тежко състояние още при пристигането си, на командно дишане, в критично положение. Това съобщи проф. Венцислав Мутафчийски.

Той обясни и че има 8 души, които са роднини на семейството и са приети в болница. Очакват се техните резултати и ако те са отрицателни, ще бъдат пуснати под домашна карантина. За момент никой от тях не показва симптоми.

„49 лежащо болни свързани с установените случаи са изолирани. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника, наблюдават се и се тестват за коронавирус“, посочи още Мутафчийски.

Той обясни, че медицинският персонал, който е бил контактен, няма как да бъде изолиран, защото няма кой да се грижи за пациентите.

В Габрово възрастната жена има белодробен излив. Направена е елементарна манипулация  в момента е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в отлично състояние без никакви признаци за болест. В Плевен пациентите са в добро състояние.

От Националния щаб уточниха, че болниците, където има коронавирус, не се затварят, но се взимат нужните мерки.

„Независимо в коя болница, болните са настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, спазват се строги хигиенни мерки, присъствието на външни лица не е желателно“, посочи Мутафчийски. Той призова и журналистите да не пречат на работата на специалистите в болницата и да не окупират здравните заведение.

„Пирогов“ работи, като има специално отделение за заразените, подчертаха от щаба.

Имаме още 7 случая, за които се чакат резултатите от тестовете за коронавирус.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема