Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Два нови случая на коронавирус, мъж и жена са заразени в София

Общество

Два нови случая на коронавирус, мъж и жена са заразени в София

Снимка:

Няма данни да са ходили в чужбина

Нови два случая на коронавирус у нас. Има заразени мъж и жена в София. Става въпрос за възрастна двойка, която е настанена в Пирогов.

Мъжът (74) е постъпил в лечебното заведение вчера, а днес го е последвала и съпругата му (66). Жената е в тежко състояние. Това стана ясно на брифинга след консултативното заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски съобщи, че няма данни двамата да за пътували в чужбина. Синът им обаче работи на „Илиянци“, където често пристига чуждестранна стока.

Вътрешното отделение на Пирогов трябва да бъде изолирано заради случая. Контактните лица на заразените са 89 души. Започва процедура по тяхното изследване и карантина.

„Трябва да пазим възрастните хора, те са най-уязвимата група. Коронавирусът не би ни убил, но има една група, която е много застрашена. Ще трябва да свикнем с мисълта, че ще живеем с една група от хора, които са заразени с коронавируса. Никой не е обещавал, че в България няма да има коронавирус. Важното е да ограничим разпространението на заразата и да открием бързо контактните лица, за да запазим здравите хора“, обясни началникът на ВМА.

Той отново повтори, че най-уязвими са възрастните и в никакъв случай не трябва да бъдат оставяни на гледат децата, при които заболяването може да премине без симптоми. За бабите и дядовците обаче коронавирусът може да се окаже фатален.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема