Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Александър Симидчиев: Не предвиждам втори пик на COVID-19 у нас

Общество

Д-р Александър Симидчиев: Не предвиждам втори пик на COVID-19 у нас

Снимка:

Според пулмолога коронавирусът ще стане петият вариант на настинките

Не предвиждам да има втори пик на заболели от COVID-19 у нас. Въпреки това коронавирусът ще стане петият вариант на настинките – малко по-тежък и неприятен, но ще бъде по-спокойно, защото имунната ни система вече се е срещала с него. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред БТВ.         

„Умора има както в населението, така и във вирусния процес. Все пак той изчерпва възприемчивите и рисковите хора. Когато се въведат мерките и хората помислят два пъти преди да общуват помежду си, епидемичният процес не може да протече по бурен начин“, обясни Симидчиев.

Лекарят обясни, че вече е много по-ясна характеристиката на епидемичния процес.

Имаме и за, и против това дали БЦЖ ваксината влияе на по-малкото загинали у нас. Тя въздейства на клетъчния имунитет и тонира надолу реактивността му, така че изкарваме някои заболявания по-леко“, обясни пулмологът.

Лекарят смята, че хората, които са срещу ваксинационните програми не са чели достатъчно и не са видели каква е ползата от тях. Той определи ваксините като един от огромните успехи на медицината.

Експертът изтъкна, че всички конспиративни теории за коронавируса са елемент на хора, които не знаят за какво точно става въпрос, но търсят обяснение и най-лесното, което откриват е, че, например, Бил Гейтс е направил нещо лошо.

Според него голяма част от случващото се е естествен, природен процес.

„Вирусът търси начини да се разпространи навсякъде. Всички респираторни вируси имат една и съща симптоматика – ако той не ни предизвика да кашляме, няма как да се разпространи“, уточни пулмологът.  

 


Коментари (1)

Susan Benson Здравейте, имате ли нужда от бърз заем?
Аз съм Сюзън Бенсън. Кредитор съм и също финансов консултант.

С оглед на стагнацията, през която преминава светът в резултат на въздействието на коронавируса (COVID-19) върху бизнеса и икономиката, много хора са изправени пред несвоевременно финансови предизвикателства и с наличието на паричен излишък в моята компания, ние се стремим да ускорим паричното обращение, като финансираме клиенти в и извън Европа със заем.

Имате ли нужда от спешен заем за стартиране на бизнес, за закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът Ви е „ДА“, ще Ви посъветвам да се свържете с моята компания. Ние предоставяме всякакъв вид кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми. Всичко, което трябва да направите е да ни пишете по имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или да ни изпратите съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор веднага.
22.05.2020 19:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още