Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 41 нови случая на COVID-19, в Пазарджишкия завод за авточасти са 17

Общество

41 нови случая на COVID-19, в Пазарджишкия завод за авточасти са 17

Снимка:

2372 станаха доказаните случаи на коронавирус в страната. 41 са новите положителни проби за последното денонощие, като 11 пациенти е трябвало да постъпят в болница.

За денонощието са направени 1450 теста.

„Седмици наред слушаме, че не се правят изследвания, затова няма случаи. Увеличаваме изследванията, а броят на откритите се запазва. Искам да успокоя, че броят на излекуваните е 42“, обяви д-р Тодор Кантарджиев.

Новите случаи в София са 8. Най-сериозна е ситуацията в Пазарджик, където са доказани 17 новозаразени. Там се образува огнище в завод за авточасти, където са взети строги противоепидемични мерки. Работниците излизат в отпуск, ще бъде направена пълна дезинфекция, а после на работа ще се върнат друга група работници, която е била в отпуск преди това.

Има един нов случай на заразен медицински персонал – сестра в Кнежа.

Петима души са починали.

78-годишен мъж с диабет в София, мъж и жена в Пазарджик, 51-годишна онкоболна в Стара загора и мъж с инсулт в Ямбол.

„Слушаме как в България нямало много възрастни хора и затова смъртността е ниска – не заради мерките и малкото заразени. Пак обяснявам – до голяма степен тежестта на инфекцията зависи от броя на вирусите, с които си се заразил, ако си бил с маска, са по-малко. Второто е броят на рецепторите в организма. При децата в дихателната система са малко, затова почти няма симптоми. При столетниците също са малко рецепторите, затова те също се възстановяват“, обясни Кантарджиев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още