Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ден на европейското артхаус кино в Дома на киното!

Общество

Ден на европейското артхаус кино в Дома на киното!

Ден на европейското артхаус кино в Дома на киното! - Tribune.bg

Киното е не просто изкуство, а начин на живот! То създава, обединява, обогатява и успява да свърже хората от цялото Земно кълбо – независимо от произход, образование и доходи, и несъмнено спомага за формирането на споделено чувство за идентичност.

А днес е важен ден за седмото изкуство – честваме празника на европейското артхаус кино!

По тази причина тази причина Дома на киното сърдечно ви кани да го отбележите заедно със специална прожекция на „Щастливия Лазаро“ на италианската режисьорка Аличе Рорвахер – филмът, носител на Наградата за най-добър сценарий на Филмовия фестивал в Кан.

„Щастливия Лазаро“ започва със срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце, когото често погрешно смятат за глупак, и Танкреди – млад благородник с богато въображение. Животът им в изолираното градче Инвиолата е подвластен на деспотичната маркиза Алфонсина де Луна, майка на Танкреди. Танкреди се доверява на Лазаро, молейки го за помощ при организиране на собственото си отвличане, и това полага началото на истинско приятелство между двамата. Филмът на Аличе Рорвахер е не само привлекателно загадъчен разказ за безусловността на човешката доброта и проявлението ѝ в различни контекстове, но и сатирична атака спрямо реалиите на феодализма и социалната несправедливост, които са алюзия към настоящето в Италия.

 13 октомври, 20:30 часа, Дом на киното


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дом на киното

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети