Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ден пореден: Лошото време отново отложи разтоварването на „Вера Су“

Общество

Ден пореден: Лошото време отново отложи разтоварването на „Вера Су“

Снимка:

Разтоварната дейност на заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су“ ще започне при успокояване на времето. Всички подготвителни дейности са извършени, източено е и дизелово гориво от резервоара, който обслужва аварийния генератор. Областният координационен щаб днес е обсъдил нов план по разтоварването, след като вчера стана ясно, че една част от товара е наводнена, а останалата е с променена констистенция, съобщава БНР.

„Пробите, взети непосредствено до носа на кораба вчера, показват трайна тенденция за увеличени стойности на амониевия азот от до 9 пъти над тренда“, заяви зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Вълнението на морето в момента е от 3 бала, а скоростта на вятъра е около 9 метра в секунда. Това е и причината пристигането на баржите да бъде отложено до подобряването на метеорологичната обстановка.

Ежедневният мониторинг на водата непосредствено до носа на кораба и 60 метра южно от него продължава. След започването на претоварването има готовност да се направи и площен мониторинг от седем пункта, за да се прецени дали има замърсяване.  


Топ новини

виж още

Актуална тема