Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Денков: Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни дневно

Общество

Денков: Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни дневно

Денков: Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни дневно - Tribune.bg
Снимка:

„Тестването на учениците хваща средно по 5-6 позитивни случая дневно“, каза служебният министър на образованието Николай Денков пред бТВ.

Той допълни, че е хубаво, че случаите са малко, защото това са деца, които се връщат в училище от вкъщи, което позволява да се върнат в чиста среда.

„На ден също хващаме по няколко човека от педагогическия и непедагогическия персонал“, каза още Денков. Той допълни, че ваксинацията на учителите напредва и процентът на хората с имунизации вече е 50%.

Относно тестването на по-големите ученици, Денков коментира, че проблемът е липсата на тестове.

„За всички деца, всички класове, ни трябват около 1,4 милиона теста на седмица при тестване два пъти седмично. До момента сме получили около 1 милион теста“, заяви той и допълни, че приоритетно се захранват малките класове.

„За момента няма планувани промени за ваканциите, матурите и външното оценяване. Изключително важно е какво ще се случи февруари-март. Ако продължаваме да сме толкова ниско ваксинирани, с тези нови щамове като нищо ще имаме една нова вълна. Сондирам възможностите новата учебна година да започне в първия понеделник на септември", съобщи още служебният министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети