Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Диана Русинова: Трябва да си психично болен, за да се криеш от градушка в тунел на АМ „Струма“

Общество

Диана Русинова: Трябва да си психично болен, за да се криеш от градушка в тунел на АМ „Струма“

Диана Русинова: Трябва да си психично болен, за да се криеш от градушка в тунел на АМ Струма - Tribune.bg
Снимка:

„Днес (в събота - бел.ред.) ми се случи нещо повече от абсурдно. Пътувайки по АМ6 Струма преди тунел Блатино заваля силен дъжд. Аз намалих и точно преди да вляза в тунела разбрах, че започва да вали силна градушка.“ Това коментира във „Фейсбук“ Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя разказва, че като влязла в тунела със скорост около 50-60 км/ч установила, че вътре към средата на съоръжението в двете ленти има спрели коли на аварийни светлини.

„Първоначално реших, че е станало ПТП и че това е причината за спрелите коли. Бях със служебния ни автомобил и веднага отворих специализираното табла със знак внимание. Така минимизирах възможността някой да ни връхлети отзад с висока скорост и да предизвикаме верижна катастрофа.“

След малко колите се раздвижили леко и едва тогава Русинова установила, че всички са спрели в тунела, за да се пазят от градушката. „Нямам думи, с които да опиша възмущението си, защото трябва да си психично болен, за да спреш в тунел на магистрала, за да пазиш ламарината на колата си от градушка.  

Ами ако в този момент бях с цивилна кола и камион ни беше връхлетял с 90 км/ч? Трябваше да платя с живота си, както аз така и другите в тунела, защото някой е решил да използва тунел на магистрала за гараж…“

Русинова допълва, че след 5 минути е пристигнала кола на пътна полиция, която е разгонила спрелите в тунела коли и се надява да бъдат глобени.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати