Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": Синдикатите няма да се явят на разговори с премиера

Общество

Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": Синдикатите няма да се явят на разговори с премиера

Димитър Манолов, КТ Подкрепа: Синдикатите няма да се явят на разговори с премиера - Tribune.bg
Снимка:

Синдикатите заявиха, че няма да дойдат на срещата, обяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, по БНР.

По думите му са разнопосочни посланията, които изпращат министърът на енергетиката и премиерът и че все още никой от протестиращите не е видял какво е изпратено в Брюксел.

"Хората от комплекса Марица-изток, от Бобов дол, Перник и всички останали отказаха да ходят на такава среща. Аз няма какво да правя сам на нея. Казах и на министър-председателя за това и от тук тръгвам за Стара Загора. Нещата са казани просто и ясно. "Ние дойдохме 10 хиляди човека тук в София, за да говорим с вас, а вие ни излъгахте. Ако имате нещо да ни кажете, елате да ни го кажете тук - това е посланието, което чух от колегите от Стара Загора. На срещата вчера с министъра на енергетиката нищо не са се разбрали. Чувам разнопосочни послания - едно нещо чувам от министър-председателя, друго чувам от нашите хора", заяви Димитър Манолов.

Пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" коментира, че протестите на енергетици и миньори спасяват енергийния баланс на системата.

"В момента през тези ТЕЦ-ове се осигурява между 40 и 60% от производството на базова електроенергия. Докато не намерим техническо решение на този въпрос, всичко друго, което би било направено, ще е безумие. Ако в 6 часа вечерта ТЕЦ-овете не произвеждат ток, изключваме и спираме да си светим. И тези хора няма с какво да си включат телефончетата, да им се заредят таблетчетата и не могат да отидат в бара да пият смутита. Ако затворим въглищната енергетика, с какво ще светим нощно време? Това е големият въпрос. Понеже към момента той няма отговор, сме там, където сме. Предлагат се решения, които не само не отговарят на този въпрос, а задълбочават проблема", обясни Манолов.

Манолов посочи, че пряко засегнатите биха били около 13-14 хил. души. Но около 120 хил. души ще пострадат от това, което ще се случи там, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати