Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Вучев: Борис Бонев е първият общински съветник на ПП

Общество

Димитър Вучев: Борис Бонев е първият общински съветник на ПП

Димитър Вучев: Борис Бонев е първият общински съветник на ПП - Tribune.bg
Снимка:

„Нека г-н Борис Бонев отправи всички свои искания за София към правителството. Все пак той е носител на „промяната“, първият общински съветник на „Продължаваме промяната“ в България. Това заяви в ефира на БНТ общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев.

По думите му градският транспорт в София е в риск заради пандемията от коронавирус, а сега и заради цената на енергийните ресурси. „Ако държавата не дотира сектора - той е във фалит. Това се случва в останалите европейски държави. Редно е и у нас правителството да влезе в своята роля", заяви Вучев.

Според Борис Бонев транспортът е бил в криза и преди пандемията, като призова преди да се искат пари от държавата „София да си напише домашното“, а реформите били закъснели. 

„Изобщо не е обсъждано увеличаване на цената на билета“, каза Димитър Вучев. Според него държавата се държи като мащеха спрямо София, въпреки че близо 50% от икономиката на страната се произвежда в столицата, а и една трета от населението е тук. „Искаме диалог с правителството, но то отказва да говори с нас въпреки многократните опити на цялата Столична община“, добави още той.


Топ новини

виж още
Актуална тема