Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на "Гранична полиция": До края на деня спираме влизането на руски коли у нас

Общество

Директорът на "Гранична полиция": До края на деня спираме влизането на руски коли у нас

Директорът на Гранична полиция: До края на деня спираме влизането на руски коли у нас - Tribune.bg
Снимка:

България е напълно готова за Шенген

"Ние работихме от четвъртък до вчера много активно. Сигурен съм, че до края на деня забраната за влизане на руски автомобили у нас ще почне да действа и на територията на България, като искам да вметна, че за товарните автомобили тя работи от няколко месеца", заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов.

Забраната засяга не само автомобили, но и стоки. Златанов не можа да посочи колко руски коли влизат у нас месечно, но уточни, че не са много.

Забраната беше въведена от ЕК на 11 септември, а в събота депутатът от ДПС Делян Пеевски призова правителството незабавно да я въведе. Тя вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия, а от днес и в Норвегия.

Във връзка с позицията на Австрия относно влизането на страната ни в Шенген, Златанов беше категоричен:

"Има поредица совалки между България и Австрия. Трябва да ги разделим на политически и професионални. Моето посещение беше изцяло в професионален аспект като изложихме нашето виждане за това, доколко сме готови. Ние сме готови на 100% професионално, като професионален аспект. Нямаме различия с колегите от Австрия. Изцяло решението явно ще бъде политическо".

"По всички професионални аспекти ние имаме напредък и решението ще бъде политическо и предполагам, че се дължи на вътрешнополитически проблеми. Ние сме готови да влезем изцяло, като "Гранична полиция", "Митница" и т.н. Издържали сме всички проверки и през изминалата година. Всичко е наред", допълни Златанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети