Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на НКЖИ: Алексова е уволнена за несправяне с работата, БСП упражнят репресия

Общество

Директорът на НКЖИ: Алексова е уволнена за несправяне с работата, БСП упражнят репресия

Директорът на НКЖИ: Алексова е уволнена за несправяне с работата, БСП упражнят репресия - Tribune.bg
Снимка:

По думите му в резултат на действия ѝ компанията е останала без горива и трудова застраховка, което е поставило работещите в риск

Гергана Алексова е освободена от поста, защото не се справя с поставените ѝ задачи, а не е политическо. Това зави на пред журналисти директорът на НКЖИ Златин Крумов.

„Тя не е успяла да свърши работата си въпреки огромното ѝ желание и политическата подкрепа, която получи по време на коалиционното правителство“, подчерта той.

Крумов зави, че заради нея дружеството се е оказало без горива и застраховка трудова злополука, което е наложило да се работи извънредно и в риск.

„Приемам решението на Управителния съвет рационално, а не емоционално. Като директор, аз трябва да опазвам киманията и нейния имидж. Не сме позволявали да има корупционни практики“, посочи той.  

„Не ми е приятно да бъда заплашван, а днес бях. Ако това е целта компанията да работи прозрачно, готов съм да я платя“, категорично заяви той.

На въпрос от кой са заплахите, той отговори, че това са били хората, които са дали по-рано днес брифинг по темата.

„Заплахите бяха от хората, които бяха на брифинг днес. Информирал съм Министерство на транспорта и компетентните органи“, обяви още директорът на НКЖИ.

Той определи действията като „политическа репресия“.

Припомняме, че по-рано днес Георги Свиленски и Борислав Гуцанов от БСП обявиха на брифинг в централата на БСП, че уволнението на Алексова е било политическо, а тя е била на път да „разплете корупционна схема“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати