Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. DJ Emotion от Варна е загиналият турист в района на вр. Ботев

Общество

DJ Emotion от Варна е загиналият турист в района на вр. Ботев

Снимка:

Загиналият Тодор и негови приятели посрещнали Нова година в хижа „Тъжа“

Загиналият при един от планинските инциденти в района на връх „Ботев“ е известен DJ от Варна. Това е 28-годишният Тодор Желязков - DJ Emotion, който бил и голям любител на екстремните спортове и планината, пише „Монитор“.

За Тодор Желязков казват, че е неразделна част от варненската клубна сцена. Под псевдонима DJ Emotion той присъства ежедневно в музикалния живот на морския град.

Ето какво разказва неговият оцелял приятел Жоро, който е придружавал Тодор в рисковото изкачване. По думите му фаталният инцидент е станал около обед в района на връх „Жълтец“ (Саръ кая), на около 4 километра западно от връх „Ботев“. Оттам двамата тръгнали в посока хижа „Добрила“, като планът им бил да преминат през т.нар. алпийско било на планината.

Загиналият Тодор и негови приятели посрещнали Нова година в хижа „Тъжа“, а на 1 януари двамата любители на планинските екстремни приключения изкачили връх „Ботев“. На следващия ден предприели преход в посока хижа „Добрила“, пише moreto.net. На връх „Ботев“ часове наред мъж и жена, с които се запознават на място ги убеждавали да не предприемат рискования преход, но безрезултатно.

„Бордист. Изпадал в различни сложни ситуации, но оцелявал. Живот, изживян на пълни обороти, с максимални скорости“, пише за загиналия във фейсбук Снежана Миронова, която е една от последните, видели Тодор жив.

Част от участъкът между връх "Ботев" и хижа "Добрила", известен още като алпийското било на Стара планина, е изключително сложен и преминаването му в зимни условия изисква специални алпийски умения и екипировка, потвърждават опитни планинари.  


Коментари (1)

У Ама,че тъп начин на живот... Абсолютно безмислени рискове... Това не е героизъм,а самонадеяност... Сега близките му остават в сълзи и мъка...
04.01.2021 00:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още