Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До дни изписват от болница пребития командос

Общество

До дни изписват от болница пребития командос

До дни изписват от болница пребития командос - Tribune.bg
Снимка:

И най-подготвеният може да изпадне в подобна ситуация

До 2-3 дни от болница ще бъде изписан 33-годишният снайперист от Специалните части Валентин Димов. Това съобщи генерал Явор Матеев пред bTV. „Нашето момче има силен дух, възстановява се бързо“, обясни той. Според него държавата е направила необходимото за Димов да се възстанови и да е близо до семейството си. Матеев разказа, че пострадалият е участвал в операции и мисии зад граница, до края на месеца ще бъде произведен в "младши сержант".

„По отношение на конкретния криминален случай, мога да кажа, че всеки един можеше да е на негово място. Дори и най-подготвеният човек, когато няма обективни обстоятелства да се защити, може да изпадне в тази ситуация“, обясни Матеев, че двамата роми са успели така жестоко да пребият командоса.

Преди дни съдът в Пловдив реши братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха Димов, да остават в ареста.

"Аз като висш военнослужещ и православен християин казвам категорично "не" на погазването на законите. Благодаря на МВР, че побойниците светкавично бяха задържани и изправени на съд. Най-важно от всичко е, че нашето момче се чувства добре и се възстановява бързо. Никой не бива да очаква наши военни да участват в случаи, несъвместими с законността", категоричен беше ген. Матеев.

По думите на кмета на Войводиново Димитър Тосев нещата в момента са спокойни. Хората виждат, че действията на общината продължават. Вчера са извозени над 25 камиона с натрупани боклуци през годините. Ще продължат мирни протести.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати