Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доброволци на БМЧК ще раздават донорски карти

Общество

Доброволци на БМЧК ще раздават донорски карти

Доброволци на БМЧК ще раздават донорски карти - Tribune.bg
Снимка:

Инициативата е част от кампанията „Да! За живот!“

Като част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“ на 20 и 27 ноември от 14:00 ч. до 18:00 ч. всеки желаещ ще може да се сдобие с Донорска карта от обособени пунктове пред Народния театър „Иван Вазов” и НДК, съобщиха от здравното министерство.

На 21 ноември – Деня на християнското семейство, сутринта доброволци на БМЧК ще раздават донорски карти пред храмовете "Св. Александър Невски", "Света София" и "Света Неделя".

На 28 ноември от 11:30 ч. до 13:00 ч. може да вземете вашата карта и в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова”.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават донорски карти и по време на традиционната студентска кръводарителската кампания на следните дати: 19 ноември в НСА; 26 ноември – Нов Български университет; 28 ноември – Биологически факултет; 3 декември – Факултета по математика и информатика на СУ.

В София донорски карти ежедневно могат да бъдат получени: в централата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76; в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. „Дондуков" 61; в пет териториални центрове на Столичната организация на БЧК, намиращи се в: ж.к. „Стрелбище”, ул. „Златни врата” 15; ж. к. „Люлин”, бл. 711,вх. Б; ж.к. „Надежда” ул. „Болярска” 63; кв. „Редута” ул. „Едисон” 46; ж.к.”Бели брези” бл. 3.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема