Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Домусчиев: В антикризисните мерки няма нищо, което да се отнася за бизнеса

Общество

Домусчиев: В антикризисните мерки няма нищо, което да се отнася за бизнеса

Домусчиев: В антикризисните мерки няма нищо, което да се отнася за бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

Той обяви, че работодателските организации се готвят за протест на 24 или 29 юни, след като предишният беше отложен

„Протестът не се отменя, а се отлага. Нито една наша браншова структура не отчита напредък в разговорите” заяви Кирил Домусчиев на общото събрание на работодателската организация.

Той обяви, че се готвят за протест на 24 или 29 юни, след като предишният, планиран за 18 май, беше отложен след обещания от страна на правителството за компенсации за цената на електроенергията и газа, дългосрочни договори и решаване на проблемите на строителния и транспортния сектор.

„Протестът ще бъде национален и към него ще се включат и строителите, защото те са част от нас. Ние защитаваме интересите на 148 бранша и не можем да ги делим. Трябва да се свърши работата. В момента тече среща с г-н Рибарски в МС и се надявам да се обсъдят конкретни законодателни промени“, добави Домусчиев.

„Надявам се, че поетите ангажименти от премиера и министрите ще бъдат изпълнени, но не виждаме движение и затова си насрочваме следваща дата, защото такъв протест изисква организация. Нито една фирма не отчита някакъв напредък по разговорите, няма нито една разписана мярка черно на бяло”, каза Домусчиев. И добави, че КРИБ не подкрепя обявените антикризисни мерки - в тях няма нищо, което да касае бизнеса, и в същото време те нямало да доведат до намаляване на инфлацията.

„За бизнеса е супер важно да бъдем приети в еврозоната. Това означава сигурност, подкрепа и стабилност на банковата система. Всеки, който работи срещу влизането в еврозоната, работи срещу българския бизнес“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати