Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Ангел Кунчев: Вече сме в разгара на четвъртата вълна

Общество

Доц. Ангел Кунчев: Вече сме в разгара на четвъртата вълна

Снимка:

„Вече сме в разгара на четвърта вълна, мерките ще бъдат въвеждани на национално ниво. Това заяви за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му въвеждането на мерки на национално ниво е обвързано с икономическите мерки.

„Сега най-засегната от КОВИД-19 е възрастовата група между 20 и 40 години, което се дължи на делта варианта.“, допълни той.

„От самата първа вълна не се уморявам да повтарям, че определящо е поведението ни, независимо къде се намираме.“, заяви Кунчев и даде пример - има ли отстояние между масите, има ли дезинфекция, носят ли се маски, прочиства ли се въздухът.

Доц. Кунчев даде пример от Русия, където 1 човек е заразил 1500 души заради посещения в дискотеки.

Оцени, че е рано да се каже какво ще се случи до 15 септември, но Министерството на образованието има готов план с отделните стъпки, според развитието на ситуацията.

Доц. Кунчев изрази мнение, че трябва да има кампанийно присъствие и в социалните мрежи, таргетирани послания към отделните групи, за да може ваксинацията да е с по-високи темпове. Според него делта вариантът ще засегне повече хора, на което ще се дължи и по-високият натиск върху лечебните заведения.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още