Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Ангел Кунчев: Взетите мерки целят предотвратяване на бързо развитие на коронавирус у нас

Общество

Доц. Ангел Кунчев: Взетите мерки целят предотвратяване на бързо развитие на коронавирус у нас

Снимка:

"По отношение на червената, която е най-важна за нас, другото е начина за влизане в България. Естествено, ако влизащите имат предварителни изследвания е по-добре, но ако нямат такива те се поставят под карантина и когато представят отрицателни тестове, карантината им се отменя", обяви шефът на РЗИ доц. Ангел Кунчев по повод новата заповед на здравното министерство.

Той заяви, че граничните мерки се определят от всяка една държавата, ЕК са поискали да има единно решение. "За страните, които представляват заплаха, този допълнителен механизъм за писиар проба, гарантира, че лицето не е преносител на вируса. Идеята е да въведем един допълнителен режим с оглед на това, че хората които влизат в България няма да донесат вируса", допълни още доц. Кунчев.

По повод протестните ноти от различни посолствата и това, че туристическия сезон може да се провали, доц. Кунчев заяви, че ако е министър на туризма може и това да е най-важното за него, но като директор на РЗИ той иска да намали евентуалното широко разпространение на коронавируса у нас. "Всяка една нова мярка представлява свободното движение и ние до минимум сме свели изискванията, вижте какво прави например Китай за собствените си граждани, независимо дали са ваксинирани - 16 дни задължителна карантина", допълни доц. Кунчев.

Той подчерта, че един чартър не е кацнал от Великобритания и този сезон и не защото държавата ни е въвела остри мерки, а тяхната висока заболеваемост.

"Бихме могли да очакваме положителните проби на индийския вариант на коронавируса", обяви още доц. Кунчев. Той допълни, че предстои само ръст на коронавируса у нас и само от нас зависи колко бързи ще се развие, като това зависи и от темпа на ваксинация.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още