Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Мангъров не иска ваксина срещу коронавируса, остава и без сертификат

Общество

Доц. Мангъров не иска ваксина срещу коронавируса, остава и без сертификат

Доц. Мангъров не иска ваксина срещу коронавируса, остава и без сертификат - Tribune.bg
Снимка:

Доц. Атанас Мангъров обяви, че няма имунизационен сертификат и не може да си изкара такъв, защото по думите му е изкарал коронавируса без да разбере и безсимптомно.

„Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят такъв сертификат, защото нямаме положителен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме ваксинирани.  Това е абсурдно. Целта на този сертификат е да се документира по някакъв начин, че човекът, който го притежава, не е опасен за другите и е защитен. Дори да е ваксиниран, този човек  - може ваксината да не е дала задоволителен имунен отговор”, заяви пред Нова телевизия доц. Мангъров.  

Той влезе в задочен спор с доц. Ангел Кунчев. Мангъров определи като скандално предложението, който не се е ваксинирал да плаща за лечението си, ако се разболее от коронавирус.

„Всеки от нас плаща здравни осигуровки. И ако ще действаме по начина, по който казва доцент Кунчев, няма да ги плащам, а ще плащам, когато се наложи. Това е срамно”, категоричен бе доц. Мангъров. Той допълни, че принципно е за имунизациите, но за момента не виждал причина да се ваксинира срещу вируса и не вярвал в качеството на тези ваксини.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати