Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Другата гледна точка – бедстващият на Черни връх е играел хоро, предложен му е чай и да седне до печката

Общество

Другата гледна точка – бедстващият на Черни връх е играел хоро, предложен му е чай и да седне до печката

Другата гледна точка – бедстващият на Черни връх е играел хоро, предложен му е чай и да седне до печката - Tribune.bg
Снимка:

Дъщерята на хижарите разказва по-различна версия

Дъщерята на стопаните на чайната на Черни връх разказва една по-различна история за случката от Нова година. Кирил Радев, тръгнал по шорти от центъра на София за Витоша. Той и приятелите му твърдят, че им е отказан достъп до подслона на Черни връх. След като случаят се раздуха, хижарите Ирина Костова и Чавдар Евтимов вече няма да стопанисват чайната. Дъщеря им обаче споделя, че не майка ѝ е отказала достъп до чайната на мъжа. Приятелка на хижарите се е държала първоначално грубо към мъжа по шорти. Той е бил пуснат в чайната, предложено му е да седне до печката, както и чай. Мъжът е отказал и дори е играел хоро. Това става ясно от публикация на дъщерята на стопаните на чайната във Фейсбук. Момичето обяснява, че постът ѝ не е публичен, но много потребители на социалната мрежа го споделят.

Ето и целия текст:

ВАЖНО, МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!!!

Този призив е отправен специално към моите ПРИЯТЕЛИ!

Умишлено не го правя публичен, защото не искам хилядите хейтъри из фейсбук да си намерят още една изкупителна жертва и да започнат да налитат и срещу мен.

Много от вас вероятно са чули и са се начели на постове, коментари и репортажи за историята с полуголия бедстващ на Черни връх в навечерието на Нова Година. Начетох се на милион и една глупости, коя от коя по-абсурдни.

Доста от моите приятели и близко обкръжение знаят, че хората, които стопанисват Чайна Черни връх, са МОИТЕ РОДИТЕЛИ. А за тези от вас, които досега не са знаели - вече знаете.

И искам да ви помоля само за едно - МОЛЯ ВИ, игнорирайте всички негативи, които сте прочели по темата, защото историята е украсена и изопачена на n-та степен! Ако някой от вас вярва, че моите родители наистина биха могли да бъдат тези "бездушни хижари с ледени сърца", които ги изкарват в статиите и коментарите, можете просто още сега да ме изтриете от приятелите си и да забравите, че някога сте ме познавали! Не искам да имам нищо общо с хора, които смятат, че съм отгледана от чудовища.

Ако все още не сте ме изтрили и сте склонни да ми повярвате, моля ви само за едно единствено нещо: ако сте споделили някоя от тези омразни статии, ако сте написали омразен коментар под някоя от тях (например често срещаното "Тия изроди трябва да ги съдят"), МОЛЯ ВИ, ИЗТРИЙТЕ ГИ! Единственото, за което ви моля, е да не разпространявате тази омраза! За останалата част от населението на България не мога да говоря, нито да ги моля, но много държа да знам, че приятелите ми наистина държат на мен и няма да сеят злоба и омраза по адрес на моите близки, защото това е еквивалентно на това да сеете омраза директно към мен.

Медиите се опитаха да направят уж обективен репортаж (такъв твърдяха, че ще бъде), който разбира се беше изопачен и направи нещата още по-зле - и как иначе, нали си знаем, че в една история трябва да има кръв, за да е интересна за зрителя, как иначе ще си направят телевизиите рейтинга...

Няколко базови факти и истини се губят в репортажите (защото на някой не му изнася да ги каже), ще споделя с вас няколко от тях за ваше лично знание и изграждане на собствена преценка за случая:

- Грубата жена, която се чува на записа от диктофона (тази, която първоначално отказва да ги пусне), НЕ Е майка ми, а една отвратителна псевдо-приятелка на родителите ми, която заради липсата си на възпитание и елементарна култура сега ги опозори пред цяла България.

- Противно на твърденията, на бедстващия му е предложено да седне до печката, предложен му е и чай, но той е отказал и двете. Чувствал се е доста добре и постоянно е излизал навън при приятелите си - смятаме, че е пил от техния чай, за да излезе, че такъв не му е бил предложен в чайната. Когато са засвирили Дунавскоро хоро, той е започнал да играе - проличавайки си колко е бил "зле" наистина.

- Причината за недоразумението дали чайната е заслон или не се крие в некоректно изготвения договор. БТС изглежда изискват от наемателите си да са на разположение 24/7/365 - смятате ли, че това изобщо е възможно? Вие можете ли да работите и да сте на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 ди в годината? Смятате ли това за хуманно?

- Всъщност "заслон" на постоянно разположение има - той е в преддверието на чайната, което не се заключва точно заради такива ситуации, и в което въпросните автори на статии всъщност са се приютили по начало. Самата чайна няма как да бъде оставена постоянно отключена - това е все едно да оставите офиса или дома си отключен - още на първия ден ще го заварите празен и опропастен.

- Причината родителите ми да се отнасят скептично към хора, които тропат нощем по вратата, са постоянните появи на всякакви екстремисти, пияни, дрогирани и други индивиди, които изискват денонощно обслужване от хората, които са станали в 6ч сутринта да готвят, чистят и обслужват туристите. Ако пускаха всеки, на когото просто му е хрумнало, че иска да се качи посред нощ на Черни връх, нямаше да могат да спят нито минута! Да не говорим, че често е имало и заплахи какво ще се случи, ако вратата не им бъде отворена - пак от въпросните пияни и дрогирани индивиди.

- Като продължение към предната точка - когато група хора иска да влезе в чайната на Нова Година, след като изрично им е казано, че чайната ще бъде затворена за посетители, нормално е човек първо да помисли, че те просто искат да си намерят причина да влязат и са склонни да излъжат за здравословното си състояние (това също се е случвало многократно) само и само да ги пуснат.

- Родителите ми са спасили и са помогнали на изключително много хора в нужда на Черни връх - но разбира се, тези истории вие няма да ги чуете, защото хейтът се разпространява светкавично, а на хубавите отзиви никой не обръща внимание, защото не носят със себе си сензация. Да, и на този човек са помогнали - но той разбира се се фокусира върху първоначалния отказ, а не върху факта, че все пак се е прибрал жив и здрав накрая.

- Цялата история може би щеше да протече много по-различно, ако не въпросната отвратителна псевдо-приятелка на нашите беше отворила вратата, за да направи такова покъртително грозно първо впечатление. Тя, разбира се, се покри и няма да признае вината си, въпреки че сега точно заради нея истински достойни хора страдат!

- И последно, не точно по темата, но държа да го отбележа: Чайната НЕ се издържа от държавни пари, нито стопаните ѝ получават заплати - това беше споменато в много от коментарите, като възмутените граждани разпалено дискутираха как не искат данъците им да отиват при тези "ужасни" хора. За чайната се плаща огромен наем, и БТС не влага абсолютно никакви средства (било то държавни или други) за нейната поддръжка или за заплати. Токът, водата, почистването на септичната яма, изхвърлянето на контейнера, както и самото му закупуване - всичко това се плаща от джоба само и единствено на стопаните на чайната, които изкарват тези пари с много труд и хамалогия!

В резултат на всичко това, родителите ми напускат чайната, която стопанисват от вече 20 години. Да, НАПУСКАТ я, не са уволнени - предизвестието си подадоха днес. Не искат повече да имат нищо общо с БТС, които им забиха нож в гърба, нито с псевдо-планинари, които постоянно им създават проблеми.

Ако все още имате някакви въпроси по случая - пишете ми, с радост ще ви отговоря.

Надявам се някак името на едни от най-достойните планирали да бъде изчистено, защото позорът и омразата, на които родителите ми са подложени в момента, са противни и напълно незаслужени!

Ако сте изчели целия пост и сте съгласни с мен, сърдечно ви БЛАГОДАРЯ, защото това наистина значи много за мен!"

Вече ви разказахме и кои са хората, които са се качили до Черни връх на Нова година.


Коментари (1)

сивата котка Въпросната приятелка на стопаните каква длъжност изпълнява в чайната/хижата или каквото е там? Ако е била гост на частното парти, защо тя изпълнява функциите на домакините? Дамата е дъщеря на съдържателите на чайната и разбира се,не можем да очакваме,че няма да ги защити. Стига да казва истината. И в едно е права, срещу дрогиран,пиян, някой с агресивно поведение и др. подобни, какво да ги правиш? Да им се усмихваш,па те да те ругаят или ударят? Хижа в планината не е изтрезвително, наркоманско сборище, болнично заведение,или полицейски арест.
05.01.2019 13:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати