Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две досъдебни производства за нахлуването в Спешния център в Самоков, близките са признали вината си

Общество

Две досъдебни производства за нахлуването в Спешния център в Самоков, близките са признали вината си

Две досъдебни производства за нахлуването в Спешния център в Самоков, близките са признали вината си - Tribune.bg
Снимка:

Две досъдебни производства са образувани за случая с нахлуването в Спешния център в Самоков.

Едното е за действията на роднините на починалия мъж, които са нападнали медиците в центъра. Другото е за лекарска грешка във връзка със смъртта на 53-годишния мъж, който в късния следобед вчера е закаран в тежко състояние в Спешното, реанимиран е, но е починал. Записите от видеонаблюдението в Спешния център също са част от разследването на случая, съобщава БНТ.

Смъртта на мъжа се разследва от Окръжна прокуратура-София. Вече са иззети всички документи за действията на лекарите и медицинския персонал от приемането на мъжа до момента на леталния изход. А разследването за нападение над лекаря се води от Районна прокуратура – Самоков.

В същото време близките на починалия мъж в Самоков са признали, че са бутали медици. Това заяви адвокатът им Аделина Натина пред bTV. За нападението бяха задържани синовете на починалия. Те са предложили са споразумение, в което признават вината си. Натина заяви, че мъжете са били афектирани от смъртта на баща си и че признават, че е имало бутане.

Предстои да им бъде повдигнато обвинение, най-вероятно за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Съпругата на починалия мъж от Самоков ще съди лекарите

Двама остават в ареста след агресията срещу лекари от Спешния център в Самоков

 


Топ новини

виж още
Актуална тема