Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две от децата от катастрофата със сръбския автобус вече са превозени в „Пирогов“

Общество

Две от децата от катастрофата със сръбския автобус вече са превозени в „Пирогов“

Две от децата от катастрофата със сръбския автобус вече са превозени в Пирогов - Tribune.bg
Снимка:

Две от пострадалите деца от катастрофата със сръбски автобус вече са превозени в столичната болница „Пирогов“. Това за заяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

По думите му едното е настанено в Детска неврохирургия на, а другото в хирургията - едното е с политравма, а другото е с мозъчно сътресение.

От болницата в Стара Загора заявиха, че днес ще бъдат изписани 7 деца, а три ще останат в лечебното заведение, заедно с майката и бащата, който остава в реанимация.

„Те са в стабилно състояние - и бащата, и майката, и трите деца, просто ще останат в болницата един-два дни“, поясниха от лечебното заведение.

Здравният министър допълни, че се организира извозването на останалите с линейки до българо-сръбската граница. Като властите ни са в постоянен контакт с тези от западната ни съседка.

Меджидиев благодари на лекарите, които са оказали на място на катастрофата и първите минути са помогнали на пострадалите. Това са били медици, които дори не са дали имената си.

Служебният министър заяви, че психолози продължават да работят с пострадалите, които са пътували в сръбския автобус.

Припомняме, че сигнал за тежкия пътен инцидент на АМ „Тракия“ беше подаден снощи след 20:10. По първоначални данни превозното средство е излязло от пътя и се обърнало на една страна в канавка. В автобуса е имало 47 души, сред които деца и възрастни. Те са пътували от Слънчев бряг към Сърбия. На място са пристигнали екипи на спешна помощ и полицията, а преди тяхната поява първа помощ са оказвали пътуващи по магистралата, сред които се оказало, че има и медици. 28 от пътуващите деца и възрастни са преминали през лекарски прегледи, като 14 бяха настанените в болница, а трима от тях са с по-тежки травми.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати