Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Задържан е шофьорът на сръбския автобус, 14 от пътуващите са в болница (СНИМКИ)

Общество

Задържан е шофьорът на сръбския автобус, 14 от пътуващите са в болница (СНИМКИ)

Разследват се причините за катастрофата

Шофьорът на сръбския автобус, който катастрофира снощи на АМ „Тракия“ е задържан. Неправните му проби са алкохол и наркотици са отрицателни. Това съобщиха на брифинг разследващите. По данни на МВР 28 от пътуващите деца и възрастни са преминали през лекарски прегледи. 14 са настанените в болница, като трима са с по-тежки травми.

Транспортират две от децата, пострадали в катастрофата на АМ Тракия към София

Разследващите работят по всички версии са тежкия пътен инцидент, като сред основните са техническа неизправност на автобуса или грешка на водача.

Превозното средство тази сутрин беше преместено и предстои да му бъдат направени повторни огледи. Назначени са и множество експертизи. Възстановено е и движението по магистралата в района на инцидента.

Служители на НСлС разпитват очевидци и пътуващи в автобуса. Предстои да бъдат изискани документи от Сърбия за фирмата превозвач, както и за превозното средство, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че автобусът със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия” около 20.30 ч. на 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

Борислав Сарафов: Водещата версия за катастрофата е човешка грешка

Възстановен е трафикът в посока София на автомагистралата. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети