Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Движението по моста на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни

Общество

Движението по моста на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни

Движението по моста на АМ Струма край Дупница остава ограничено и в следващите дни - Tribune.bg
Снимка:

Пожарът е засегнал сериозно части от съоръжението

И в следващите дни остава ограничението за движение по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница, съобщиха от АПИ.  Оказва се, че пожарът е засегнал сериозно части от съоръжението. Това става ясно след като екипи на „Пътна инфраструктура“ и на строителя направиха оглед на мястото.

Оказва се, че огънят е засегнал 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста.

Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопасността на движение е задължително спиране на трафика.

Специалистите посочва, че преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания. Това ще позволи  поетапното възстановяване на движението.

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтни работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Припомняме, че от АПИ вече внесоха сигнал в прокуратурата. Вече е образувано досъдебно производство по случая.

Заради пожара кметът на Дупница инж. Методи Чимев обяви вчера частично бедствено положение, което ще продължи до полунощ днес.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати