Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Джамбазки сезира ЕК заради палежа на българския културен център в Битоля

Общество

Джамбазки сезира ЕК заради палежа на българския културен център в Битоля

Джамбазки сезира ЕК заради палежа на българския културен център в Битоля - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия, Френското председателство на Съвета на ЕС и евродепутатите за подпалването на Културния център Иван Михайлов в Битоля.

„Чудовищна гавра! Няма да пуснем Македония в ЕС!

Подавам сигнал до ЕК и френското председателство на Съвета на ЕС

Няма думи, с които да се опише мерзавското, шумкарско и жалко поведение на опожарилите Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля”, написа съпредседател на ВМРО в позиция до медиите.    

„Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско. Това е резултатът от действията на политичарите в Скопие. И те претендират, че трябва да ги пуснем в ЕС”, допълва още Джамбазки.

„Няма да стане. Не и докато правата на българите в Северна Македония не бъдат защитени. Не и докато не бъде наказан всеки акт срещу България от страна на македонистките изстъпления там.

Очаквам Стево Пендаровски, Буяр Османи и Димитър Ковачевски да осъдят този позорен акт, ако искат да продължи изобщо някакъв диалог, казва още в позицията си във Фейсбук съпредседателят на ВМРО и отсича, че в противен случай ще бъде ясно, че няма нищо такова като добросъседство. Като български представител в ЕП Ангел Джамбазки ще уведоми писмено ЕК и всички свои колеги в Брюксел, Съвета на Европейския съюз и френското председателство”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати