Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Единствено Борис Бонев против нови тротоари в София

Общество

Единствено Борис Бонев против нови тротоари в София

Единствено Борис Бонев против нови тротоари в София - Tribune.bg
Снимка:

Единственият гласувал „против“ да се ремонтарит тротоарите в София се оказа Борис Бонев от „Спаси София“.

„С 46 гласа „за“, 1 „против“ и 4 „въздържали се“, столичните общински съветници днес одобриха предложението за сключване на дългосрочен заем с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) на стойност до 50 млн. евро. Кредитът е за финансиране на специалната общинска програма за обновяване и реконструкция на 690 000 кв. метра тротоари в София“, написа Дончо Барбалов.  

Заместник-кметът уточнява, че общата стойност на програмата е 60 млн. евро, като 10 млн. евро ще е собственото съфинансиране на СО, а не по-малко от 30% от средствата ще се разпределят към районните кметове, за да могат те да ги управляват. Срокът за изпълнение на програмата е до 4 години.

„В рамките на програмата се планира да бъдат обновени над 690 хил. кв метра тротоари, като се започне с тези в най-използваните маршрути - около детски градини, училища, болници, пазари и спирки на градския транспорт. Предвижда се подмяна на съществуваща неизправна настилка, понижаване на тротоари, така че да са достъпни за майки с колички и хора със затруднено придвижване, тактилни ивици за хора с увредено зрение, нови бордюри, където е необходимо, парапети и антипаркинг колчета, ремонт на изкуствени неравности, които не отговарят на нормите, и засаждане на нови дървета, където това е възможно“, допълва още Барбалов.


Етикети Борис Бонев, СО

Топ новини

виж още
Актуална тема