Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Една от най-успешните години за спорта в МВР: Двама състезатели с приза „Спортист на годината“

Общество

Една от най-успешните години за спорта в МВР: Двама състезатели с приза „Спортист на годината“

Министър Маринов награди отличените Борис Георгиев от ЦБПС и Любомир Борисов – курсант от АМВР. Представителният отбор на МВР по плажен футбол заслужи колективния приз „Отбор на годината“

На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.

„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР“. Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.

Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха наградите на отличените спортисти.

За първи път двама състезатели печелят приза „Спортист на годината“ - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - световен и европейски шампион по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз „Отбор на годината“ заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.

Годишни награди на Спортната асоциация – МВР 2019 година

Индивидуални спортове – мъже

Стрелба – Любомир Любенов, СДВР – републикански шампион по стрелба на МВР.
Пожароприложен спорт – Християн Христов, състезател от представителния отбор на ГДПБЗН, постигнал най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт – Пловдив 2019 година.
Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе – I място на Националния преглед и на Националната купа.
Ски алпийски дисциплини – Димитър Стамболийски, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР в дисциплината слалом и второ място в дисциплината гигантски слалом.
Борис Йосифов, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР по биатлон и приложно ориентиране.
Крос – Георги Жеков, дирекция „Миграция“ - републикански шампион на МВР.
Шах – Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански шампион на МВР.

Индивидуални спортове – жени

Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански шампион на МВР.
Ски алпийски дисциплини – Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.
Приложно ориентиране – Елена Димитрова, СДВР - републикански шампион.
Биатлон – Радка Попова, НСО - републикански шампион.
Плуване – Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
Карате – Габриела Димитрова, курсант в АМВР – I място на Национален преглед и на Национална купа.
Крос – Цветелина Кирилова, СДВР - републикански шампион.
Пожароприложен спорт – Елица Димитрова, РДПБЗН Варна – постигнала най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.

Колективни спортове – регионални клубове

Отборът на РДПБЗН Пловдив – републикански шампион по пожароприложен спорт за 2019 година.
Отборът по футбол на СК МВР – Пловдив – републикански шампион на МВР за 2019 година.
Отборът по волейбол на РДПБЗН Варна - републикански шампион на МВР за 2019 година.
Отборът по плажен футбол на СК „Спартак“- Враца - републикански шампион на МВР за 2019 година.
Отборът по полицейска лична защита на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров.
Отборът по футзал на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 г.

Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР

Стоян Велев, РДПБЗН Сливен – треньор на световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев.
Светослав Иванов, ГДПБЗН – треньор на Националния полицейски отбор по тенис на маса.
Мирослав Ефтимов – дългогодишен треньор по пожароприложен спорт на факултет ПБЗН при АМВР и представителен отбор на ГДПБЗН - МВР.
Добромир Грамов – треньор по карате и джу джицу в ЦПКДК – школа Кнежа.
ВенциславИгнатов – дългогодишен треньор по таекуон-до в ЦПТК.

Спортен клуб на годината

Полицейски спортен клуб „София“, СДВР – за значимо участие на неговите членове във всички турнири и републикански състезания от календара на Спортната асоциация - МВР.

Отбор на годината

Представителният отбор на МВР по плажен футбол – трикратен носител на Европейската полицейска купа по плажен футбол.

За международен принос – МВР

Представителният мъжки отбор по пожароприложен спорт в състав: Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов – класирал се на трето място в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“ на Световното първенство по пожароприложен спорт в Русия.

Най-добре представили се деца в движенията “Млади приятели на полицията” и “Млад огнеборец”

Отборът на Централен полицейски карате и джу джицу клуб в състав: Димитър Димитров, Калоян Бахчеванов и Калоян Стоименов – шампион на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.

Натали Иванова – шампион потаекуон-до ITF на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.

Младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец“ при ОУ „Панайот Волов“, Шумен – постигнал рекорд в дисциплината „400 метра щафетно бягане“.

Никола Донев – шампионпо таекуон-до ITF на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.

Отборътмомичета до 13 години на Централен полицейски волейболен клуб – класирал се на трето място в Републиканското първенство сезон 2018/2019 г. и първо място на турнира „Млади приятели на полицията“.

Спортисти, служители на МВР, със значителен принос към световния и национален спорт

Тайбе Юсеин - завоювала сребърен медал на Световното първенство по борба в Казахстан и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
Ивет Лалова – класирала се на седмо място на финала на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар. Атлет № 1 на Балканите. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
Тервел Пулев - носител на WBA – интернационална титла.
Мария Грозева - завоювала златен медал в дисциплината 25 м спортен пистолет на Световна купа в Пекин и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
ПетърСтойчев - завоювал първо място на Световното първенство по ледено плуване 1000 м в Мурманск, Русия. Номиниранза наградата „Посейдон“ от Международната зала на славата по плуване.
Антоанета Бонева – класирала се на шесто място на Световната купа по спортна стрелба в Китай. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.

Спортист на годината

Борис Георгиев, ЦБПС – световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 килограма.

Любомир Борисов, курсант в АМВР – световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.

Подгласници

Светослава Николова и Дияна Котева, курсанти в АМВР – завоювали сребърен медал на двойки и бронз в отборното – жени на Европейското полицейско първенство по тенис на маса.
Любомир Кралев, РДПБЗН Велико Търново – европейски полицейски шампион по тенис на маса.
Габриела Гигова, 09 РСПБЗН София – сребърна медалистка по джудо в категория +78 кг и бронзова медалистка на джу джицу в категория +70 кг от Световните полицейски игри.  


Етикети МВР

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още