Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Едва 66% от големите ученици са в клас

Общество

Едва 66% от големите ученици са в клас

Едва 66% от големите ученици са в клас - Tribune.bg
Снимка:

Повече от 285 000 ученици от V до XII клас учат присъствено днес в цялата страна, обявиха от МОН. Това са над 66% от всички ученици в прогимназиалния и гимназиалния етап на образование, изчисляват от министерството.

Почти 245 000 деца са в училище с тестване за COVID-19 веднъж седмично или със „зелен сертификат“ в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Други близо 40 500 ученици са в клас без тестване в общини с по-ниска заболяемост.

Повече от 60% са подадените декларации за съгласие за изследване с щадящи тестове. Присъствено учат обаче малко над 53% от учениците в съответните общини, защото не във всички паралелки поне половината ученици се тестват или имат „зелен сертификат“.

Най-много ученици от V до XII клас са се върнали в училище в областите Благоевград (69,90%) и Ловеч (69,33%). На опашката по този показател са областите Кюстендил (27,99%) и Видин (34,56%).

Декларации за съгласие се приемат непрекъснато. Имайки предвид опита от връщането в училище на децата от I до IV клас, Министерството на образованието и науката очаква броят на учениците, включени в присъствени занятия, да продължи да расте през следващите дни. Осигурени са достатъчно тестове за еднократно изследване за COVID-19 на всички ученици в страната през следващата седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ученици, клас, МОН
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати