Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Еврокомисар Мария Неделчева-Габриел: Добра новина, ниските цени за разговори в ЕС са в сила

Общество

Еврокомисар Мария Неделчева-Габриел: Добра новина, ниските цени за разговори в ЕС са в сила

Снимка:

Европейските потребители вече са напълно защитени от шокови сметки за повикванията към който и да било европейски номер

„Още една добра новина: от днес българските потребители и всички останали от ЕС ще плащат много по-ниски цени при разговори към други страни от Съюза“. Това написа в профила си във Фейсбук еврокомисар Мария Неделчева-Габриел.

Максималната цена при обаждане от своята държава към друга вече ще бъде не повече от 19 цента на минута и 6 цента за SMS. Досега цените бяха средно три пъти по-високи за повикванията, а текстовите съобщения бяха два пъти по-скъпи.

В някои от страните-членки, включително и в България, цените бяха до 10 пъти по-високи.

„Като комисар по цифровата икономика и общество, в средата на миналата година постигнах споразумение за намаляване на цените с екипите на Европейския парламент и Съвета. След премахването на таксите за роуминг през 2017 г., сега прилагаме мерки срещу прекомерно високите такси за трансгранични повиквания от родината. Благодарение на тези две действия, европейските потребители вече са напълно защитени от шокови сметки за повикванията към който и да било европейски номер, независимо дали у дома или в чужбина. Това е едно от многото конкретни постижения на цифровия единен пазар“, съобщава българският еврокомисар.  


Коментари (1)

Намстера Ниски цени трябва да бъдат за хляба и за лекарствата с нулево ДДС Ане с 20 процента . 59 лева лекарства . 20 процента 12 лв ДДС .Много ефтино за Госпожа Габриел с заплата 16000 Евро аза инвалид с 200лв Пенсия е Екстра.
16.05.2019 18:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема