Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фалшива новина! Прокуратурата не е нахлувала в СБЖ

Общество

Фалшива новина! Прокуратурата не е нахлувала в СБЖ

Снимка:

Майката на Крум Зарков стана лице на сайтовете на Бабикян; Иво Христов и Евгений Дайнов разпространяват лъжата

От снощи вечерта тече масирана кампания с лице майката на депутата от БСП Крум Зарков – Анна Заркова. За това алармираха читатели на Tribune.bg.

Едновременно десетки сайтове за фалшиви новини, свързвани с Арман Бабикян, включително флагмана на бащата на фейковете „informiran.net”, заливат онлайн пространството с информация, че прокуратурата е нахлула в Съюза на българските журналисти. Това категорично не е вярно, увериха ни източници от МВР и Прокуратурата и се ангажираха с официално опровержение до медиите.

Informiran.netInformiran.net

Как работи машината на Бабикян и компания за облъчване на масите онлайн?

Сайтове за фалшиви новини като informiran, fakti, frognews, izborite, tvn,efir2,liberta, 1chas,maxnews, intrigi публикуват почти едновременно една и съща информация със скрийншот от фейсбук статуса на Заркова.

GoogleGoogle

„Полиция и прокуратура са влязли в СБЖ, за да проверяват Общото събрание на Съюза на българските журналисти.

За проверката алармира журналистът Анна Заркова.

Ето какво пише тя:

ФейсбукФейсбук

„Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.

Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!

СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години - веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван... Но се размърда напоследък и вече го бият - следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.

То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките.“

Мaлко по-късно линкове от „новината“  биват споделени от евродепутата от БСП и бивш служител на Румен Радев Иво Христов, от лицето на протеста Евгений Дайнов и от журналистката от БТВ Десислава Ризова.  

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук


Коментари (9)

111 място при това качество на изпълнителите е добре! Сега,ако няма арестувани и наказани,утре пак ще има подобни екскременти и така до безкрай!
13.11.2020 14:02 / Отговор
кесо При комунистите лъжите са семейна традиция. В това отношение смейство Заркови са истински комунисти - три поколения професионални лъжци. Голяма "гордост" за Партията отчувала такива "чада".
13.11.2020 14:32 / Отговор
Karabas Barabas Понеже на времето някои хора се чудеха защо въпросната дрогарка Заркова беше залята с киселина, тази и подобна на тази новина им поясниха „защо“! И наистина са три поколения – Кацамунски, Заркова и сега младия, озверял за власт и пари Зарков! Крумчо, на мама!
13.11.2020 19:43
ЛЕНО КАК МОЖЕ ЕДНА УВАЖАНА ЖУРНАЛИСТКА В МИНАЛОТО ДА ПАДНЕ ТОЛКОЗ НИСКО.
ТРИОТО, ВЕЧЕ СЕ КАЗВА.
ТРИМАТА ГЛУПАЦИ И ПРИНЦЕСАТА.
13.11.2020 15:28 / Отговор
Няма ден почивка няма и да има до изборите. Има ли останал някой освен фанатично мразещите Борисов и Гешев, който още да вярва и на една тяхна дума? Ако има значи е ментално обременен. Изключвам троловете на служба, с фалшиви профили, които вдигат пушилка под тези новини, но и те и създателите им не им вярват. Ужасно падение за публични личности и за журналистиката като цяло.
13.11.2020 15:37 / Отговор
Няма да питам за достоѝнство и срам Но тази или тези не мислят ли ,че ще отвратят и своите малко останали привърженици привърженици
13.11.2020 15:53 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още