Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Газът за „Топлофикация София“ и градския транспорт са гарантирани до края на май

Общество

Фандъкова: Газът за „Топлофикация София“ и градския транспорт са гарантирани до края на май

Фандъкова: Газът за Топлофикация София и градския транспорт са гарантирани до края на май - Tribune.bg
Снимка:

Информацията от „Булгаргаз“ към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока, коментира още кметът на Столична община

Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за месец май. Това са уверенията на директорите на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, с които разговарях тази сутрин. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

„Сега, през пролетните и летните месеци, потребяваното количество газ от „Топлофикация София“ е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици“, подчертава Фандъкова.

Тя добавя, че информацията от „Булгаргаз“ към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока.

„По моя заповед и двете софийски дружества имат разработени кризисни планове за работа както при вариант с намаляване на доставените количества газ, така и за пълно спиране. Към момента се надявам, че крайните варианти на работа ще бъдат избегнати“, подчерта още Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати