Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: На 24 април пускаме метрото през „Овча купел“

Общество

Фандъкова: На 24 април пускаме метрото през „Овча купел“

Гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден, сподели столичният кмет

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това съобщи на страницата си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Изградихме цялата трета линия на метрото от 2016 до 2021 година – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим“, отбеляза столичният кмет.

„Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне““, допълни Фандъкова.

По думите ѝ през тази и следващата седмица ще бъдат проведени и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.                                                                                               


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още