Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Отделихме 90 млн. лева за ремонти на училища и градини през 2019 г.

Общество

Фандъкова: Отделихме 90 млн. лева за ремонти на училища и градини през 2019 г.

83 са училищата и детските градини, които се ремонтират това лято

През настоящата година Столичната община е инвестирала над 90 млн. лева за ремонти в училища и детски градини, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при инспекция на 86 ОУ“ Св. Климент Охридски“ във Владая. Освен общинския бюджет тя подчерта подкрепата и на други източници на финансиране като Оперативна програма „Региони в растеж“ и Националния доверителен екофонд.

Училището "Св. Климент Охридски" в квартал Владая ще бъде изцяло санирано. Подменя се осветлението, отоплителната инсталация и дограмата, за да не се налага при минусови температури през зимата училището да спира, както се наложи миналата зима.

„В училището се прави много голям ремонт, за съжаление, обаче, тук учат едва 120 деца при капацитет от 500“, отбеляза Фандъкова. По думите ѝ подобен мащабен ремонт за саниране с подкрепата на Националния доверителен екофонд се прави и във Второ училище в район „Витоша“. „В района за последните години сме инвестирали над 10,5 млн. лева за училища и детски градини“, отчете Фандъкова.

Освен санирането на инспектираното училище, ще бъде разширена и детската градина в близост, в която ще бъдат открити три нови групи. Разширяват се и възможностите на детските градини в „Павлово“ и „Княжево“, както и на училището в кв. „Симеоново“.

„Това е един от натоварените райони. Знаем тук има много млади семейства. Надявам се и директорът на училището да привлича децата, защото се учи на една смяна“, посочи столичният кмет.

Фандъкова е получила уверението, че ремонтът на училище „Св. Климент Охридски“ ще приключи преди 15 септември. Общо 83 са училищата и детските градини на територията на столицата, които се ремонтират това лято.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив