Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 декември

Общество

Фандъкова: Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 декември

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 декември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Столичният кмет провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова. Вчера премиерът заяви, че ако цифрите с броя на заразените се движат по същия начин, на 14-и ще се отворят детските градини и яслите, за да може родителите да тръгнат на работа.

В момента в столицата се строят 14 детски градини, а до края на годината ще стартира изграждането на още една във "Възраждане".  "Районите "Витоша" и "Красна село" с най-голям недостиг на места.  Освен във "Владая", сега се строи нова сграда в "Павлово" и предстои да започне още една нова сграда. Строи се  и нова сграда на училището в "Бояна", каза Фандъкова. 

"За 2021 г. залагаме 70 млн. лв. за строителство на детски градини. Това е възможно, благодарение и на финансовата подкрепа на правителството", каза още Фандъкова.  

Столичният кмет във Столичният кмет във "Владая"

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още