Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Габриел: От „Еразъм+” са се възползвали 60 000 български участници

Общество

Габриел: От „Еразъм+” са се възползвали 60 000 български участници

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за развитие на човешките ресурси

От началото на програмата "Еразъм+" са се възползвали 60 000 български участници. Това каза еврокомисарят Мария Габриел, която откри конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ – „Changing lives, Opening minds“, пише БГНЕС.

„1300 организации от България, 2000 младежи са се регистрирали за участие в европейския корпус за солидарност”, добави Габриел. Тя каза, че зад тези цифри обаче е по-важно да видим въздействието върху личния и професионалния живот на десетки хиляди, по-специално върху младото поколение. „Не бива да забравяме и въздействието на тези проекти върху сътрудничеството между организациите, впечатляващ е начинът по който партньорствата с университети в други страни са се увеличили през годините. Държавите вече не са 3, не са 5, а са 15”, каза още Габриел.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави за годишнината Центъра за развитие на човешките ресурси. „Програмата има много висока репутация в рамките на ЕС, едно от задълженията на центъра, на неговите служители е да пазят тази репутация. Трябва да бъдете безкомпромисни към всички пропуски, залитания, лоши практики, защото репутацията е общо благо и ние трябва да я пазим. Винаги ще се намери някой да се изкуши да има лоши практики, но трябва да бъде максимално реактивни и безкомпромисни”, каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още