Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гълъб Донев подари на патриарх Неофит диригентската палка на културния министър

Общество

Гълъб Донев подари на патриарх Неофит диригентската палка на културния министър

Дарът символизира симфонията между народ, държава и църква

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с Българския патриарх, Софийски митрополит и председател на Св. Синод на БПЦ – БП Неофит. Това се случва броени дни преди да се навършат 10 години от интронизацията с Негово Светейшество, съобщават от правителствената пресслужба.

С чувство на дълбоко уважение премиерът Донев поднесе своите искрени поздрави и благопожелания към Патриарха. По думите на министър-председателя в лицето на Негово Светейшество българското общество и българските държавници имат пример за смирението и човеколюбието, с което трябва да се подхожда към всеки висок пост. Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че правителството и църквата ще продължат да си сътрудничат успешно в името на благоденствието на българските граждани.

Министерски съветМинистерски съвет

Като символ на симфонията между народ, държава и църква министър-председателят Гълъб Донев подари на патриарха диригентската палка на министъра на културата Найден Тодоров.

В историята на тази диригентска палка, освен редица концертни изяви с участието на някои от най-значимите музиканти и певци в историята на класическата музика, е и записът на Химна на Република България в изпълнение на Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Орлин Горанов, Роберта и музикантите от Софийската филхармония.

В срещата участваха също Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Патриарха.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати