Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини сега е опасно

Общество

Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини сега е опасно

Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини сега е опасно - Tribune.bg
Снимка:

Трявба да изчакаме и да видим какъв е резултатът от разхлабването на мерките

„Отварянето на детските градини в момента е опасно действие. Трябва да изчакаме и да видим какъв е резултатът от разхлабването на мерките. През това време ще имаме достатъчно натрупан опит в Германия и Дания, за да видим какво се случва“. Това заяви пред БТВ ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му няма данни за дифузно разпространение – т.е да не може да се разбере източникът на болестта.

„Покрай Великден имаме ясен и проследим пик. След това, също по закономерност, след 1 седмица имахме пик и в починалите пациенти. Прогнозата се сбъдна, но в ниски граници. Това е добре“, уточни ген. Мутафчийски.

Според него страната ни не може да поставя критерии като в Германия за затягането на мерките. Той беше категоричен, че здравната ни система не може да издържи, ако на ден има регистрирани по нови 300 случая.

„Не само бройката на болните трябва да се гледа. Важен е и капацитетът на болниците. Имаме ръст в броя на настанените в болница и в интензивни отделения“, допълни той.

Мутафчийски обясни, че границата за български граждани не е затваряна и всеки, който е в чужбина, може да се прибере, но трябва да спазва 14-дневна карантина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети